Viering Nationale Boomfeestdag 2022 met ruim 100 leerlingen

Woensdag 16 november vierden we in Haarlemmermeer de Nationale Boomfeestdag, dé dag waarop jongeren zelf een boom kunnen planten en hierdoor leren hoe belangrijk bomen zijn. In samenwerking met de gemeente begeleidde Groene Kapstok, ons platform voor primair onderwijs, 129 leerlingen van Montessorischool Floriande en het Haarlemmermeer Lyceum bij het planten van 74 bomen in de IJtochtzone in Hoofddorp. De eerste boom, een koningslinde, plantte wethouder Mariëtte Sedee samen met een aantal leerlingen. Daarna gingen alle andere jongeren aan de slag.

Wil je als school verduurzamen? Of heb je interesse in lesaanbod over duurzame thema's? Ga dan naar de site van Groene Kapstok: www.groenekapstok.nl

Voorafgaand aan het planten ging wethouder Mariëtte Sedee in de aula van de school met de leerlingen in gesprek over het belang van bomen. “Bomen en groen houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Hierdoor werken bomen mee aan een gezond klimaat.” Hierop wisten leerlingen goed uit te leggen hoe bomen werken, en ook wat het belang is van groen in het algemeen.

Bomen werken
De Nationale Boomfeestdag is in het leven geroepen om het belang van bomen voor kinderen tastbaarder te maken door ze zelf te laten planten. Dit jaar is het thema ‘(met) Bomen Werken!', waarbij aandacht wordt gegeven aan de boomkwekerij sector. Momenteel kampt deze sector met een tekort aan vakmensen. Stichting Nationale Boomfeestdag streeft er naar kinderen voor dit vak te enthousiasmeren, zodat er ook in de toekomst voldoende bomen geplant kunnen worden. Daarnaast richt het thema zich op de belangrijke functie die bomen hebben bij het tegengaan van de effecten van klimaatverandering.

Vorige
Vorige

Winnaars bekend Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen

Volgende
Volgende

Mooimakers van HeelHaarlemmermeer trappen af in Dorpshuis Badhoevedorp